Ple4 BV
Toonaangevend in het sorteren van gedragen kleding

BedrijfPagina's NL

Website beheerContact

Bellen en faxen
Plevier BV is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. Onze fax staat dag en nacht aan.

Telefoon: (0165) 513 383
Fax: (0165) 513 652
GSM: (06) 5184 9240

Emailen
De emailbox wordt enkele malen per dag geopend. Als u op het onderstaande email-adres klikt, wordt automatisch uw email programma geopend. Let op: wanneer u het onderstaande email-adres kopieert, delete dan de spaties voor en na het @pestaartje.
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Correspondentie
Correspondentie svp als volgt adresseren:
Plevier BV
Postbus 14
4750 AA Oud Gastel

Ons bedrijf bezoeken
We ontvangen u graag. Plevier BV is gevestigd in het hart van West Brabant, op nog geen kilometer vanaf de A17, de snelweg Antwerpen - Rotterdam, en ongeveer 12 kilometer van Roosendaal, het grensstation tussen Nederland en Belgi"e.

Bezoek adres:
Middenstraat 4
4751 PW Oud Gastel

De gemakkelijkste manier om ons te bereiken is per auto:

  1. Vanuit Rotterdam de A16 richting Breda, en direct na de Moerdijkbrug de A17 richting Roosendaal / Bergen op Zoom. Afslag Oudenbosch / Oud Gastel, onderaan de afslag rechtsaf, de weg volgen over twee kilometer en vlak voor de rotonde linksaf een verharde ventweg op. Bocht naar links, daarna ziet u Plevier BV aan uw rechterhand.
  2. Vanuit Belgi"e de snelweg Antwerpen - Rotterdam via Bergen op Zoom. Afslag Oudenbosch, onderaan de afslag linksaf onder het viadukt door, twee kilometer de weg volgen en dan vlak voor de rotonde linksaf de verharde ventweg op. Bocht naar links, en dan ziet u Plevier BV aan uw rechterhand.

Wilt u zeker weten dat u onderweg niet in een file verzeild raakt, raadpleeg dan teletext pagina 720 of klik op de ANWB website voor de laatste filemeldingen: ANWB Verkeersinformatie.

Uw route plannen
Met behulp van de routeplanners die u op sommige websites aantreft, kunt u gemakkelijk de snelste route vanuf uw specifieke lokatie laten bepalen. Ga via een van de onderstaande links naar een planner van uw keuze, en bij bestemming vult u in: onze postcode 4751 PW of ons adres Middenstraat 4 in Oud Gastel. Wanneer u vervolgens bij start uw eigen co?¶rdinaten invult, volgt er een overzicht van alle wegen en afslagen tussen uw vertrekpunt en ons bedrijf.
- Google Maps 

Producten

Gedragen kleding
IMG 2069De kernactiviteit van ons bedrijf is het op grote schaal inkopen van tweedehands kleding en deze optimaal sorteren. Sorteren naar soort, naar maat, naar toepasbaarheid voor specifieke klanten en, uiteraard, naar kwaliteit. Dit sorteren doen wij beter dan wie ook. Al heel vroeg hebben we namelijk geleerd dat in onze branche een goede klant alleen maar een trouwe klant wordt en blijft, als hij kan rekenen op een constante kwaliteit van de sortering. Op jaarbasis sorteren we duizenden tonnen, ofwel miljoenen kilo's, kleding. In stuks is het niet eens te becijferen. Maar soms komen we, letterlijk, handen tekort.

Schoenen
IMG 2069Wat we hierboven hebben gezegd, geldt in feite ook voor schoenen. Alleen komt er hier nog de noodzaak bij, om ervoor te zorgen dat er altijd twee schoenen bij elkaar zitten. En dat die twee schoenen de zelfde kleur hebben. En dezelfde maat. En juist niet allebei voor dezelfde voet bedoeld zijn. Daarnaast lukt het ons ook regelmatig om schoenen in partij in te kopen. Ook hier geldt dat het uiteraard niet de mode van volgende zomer betreft, maar voor agenten en importeurs in armere landen is het vaak een buitenkans om in ?©?©n lading een grote hoeveelheid schoenen van goede kwaliteit te kunnen inkopen.

Poetslappen
IMG 2069Een deel van de kleding die wordt ingezameld, is niet meer geschikt om te worden gedragen. Slijtage speelt natuurlijk een rol, maar ook gescheurde kleding zal slechts door een exentrieke enkeling op prijs worden gesteld. De textiel van veel kleding kan echter nog uitstekend dienstdoen in bijvoorbeeld garagebedrijven. Een lap stof is nou eenmaal veel prettiger om mee te werken dan stukjes papier die geen vocht opnemen of altijd maar weer scheuren. En wat zo oorspronkelijk is ontstaan als een bijprodukt, is later een zelfstandige item geworden binnen ons produkt assortiment.

Diversen
Onder diversen rangschikken we allereerst partijen. Daarnaast worden tegenwoordig ook veel tweedehands meubelen ingekocht, en naar diverse landen binnen Europa ge"exporteerd.

Klanten

Inleiding
wereldWaarom behoren sommige afnemers al meer dan dertig jaar tot onze trouwe klanten? Het antwoord is simpel: Consistente Kwaliteit en Betrouwbaarheid. De kern van de kwaliteit van Plevier BV bestaat uit ons vakmanschap en onze toewijding om wat we doen ook zo goed mogelijk te doen. In de bedrijfscategorie "Sorteerbedrijven in tweedehands kleding" behoren we tot de absolute top.

Wij zijn dus meesters in het sorteren. Daarbij zijn we niet de grootste in ons vakgebied en we streven er ook absoluut niet naar om het te worden. Maar wel zijn we de beste. Daar zijn we trots op. En daar werken we aan, iedere dag opnieuw. Want de beste willen blijven. In het belang van onze klanten. En ook omdat we 'trots' nog steeds een mooi begrip vinden.

Afrika
De belangrijkste afzetmarkt voor de goederen van Plevier BV zijn de vele landen in Oost Afrika. Bijna wekelijks vertrekken er vanaf de terreinen van Plevier BV vrachtwagens met zwaarbeladen containers naar de havens van Antwerpen en Rotterdam, vanwaar de zee-containers worden verscheept naar de steden op het Afrikaanse continent.

jack
Commercieel Directeur Jack den Haan wijst
een klant
 op de kwaliteit van een sortering.

De klanten van Plevier BV in dit deel van de wereld zijn hoofdzakelijk agenten en importeurs, die de balen in ontvangst nemen en vaak op primitieve (maar effectieve) wijze transporteren naar de honderden kleinere plaatsen dieper in het binnenland.

afrika1 afrika2 afrika3 afrika4
Klanten zijn van harte welkom om het sorteerproces met eigen ogen te komen aanschouwen.

De kleding wordt aldaar op markten en in kleine winkeltjes verkocht aan hoofdzakelijk de lokale bevolking. Wanneer we in onze bedrijfsloodsen staan om de kleding voor Afrika uit te sorteren, dan houden we ons voor ogen dat het in de hitte van Oost Afrika niet zo belangrijk is of een blouse of broek voldoet aan de laatste modebeelden van Milaan of Londen of Parijs. Maar wel belangrijk is dat de kleding heel is. En schoon. En bovenal: geschikt voor het klimaat.

Europa
Een tweede markt van grote betekenis voor Plevier BV zijn de landen in het oostelijk deel van Europa. Naarmate deze landen zich langzaam losmaken van het vroegere communisme, hechten de inwoners meer belang aan het kunnen maken van een eigen keus. Waar eerst wagons vol met zakken ongesorteerde kleding gretig werden aangenomen, wil men tegenwoordig liever een beetje betalen voor een kledingstuk en het dan zelf kunnen uitzoeken.

Daarnaast is ook de wetgeving in veel landen aangepast en mogen ongesorteerde goederen (zelfs wanneer ze als liefdadigheid worden gegeven) het land niet meer in. Het sorteren van de kleding is de enige mogelijkheid om de inwoners in Oostelijk Europa in staat te stellen om met bescheiden middelen toch leuke en vrolijke kleding te kunnen aanschaffen.

European countries the option of buying new clothing for small amounts of money.

 
Laden van een vrachtwagen voor een klant in Oost Europa.

Bij Plevier BV realiseren we ons iedere keer opnieuw, dat wij in Nederland niet de enigen zijn die af en toe een leuke blouse of broek willen kopen. Ook de bewoners in armere landen kennen deze wens. Zeker nu met name Westerse televisieprogramma's (waarin iedereen in leuke kleding loopt) eraan hebben bijgedragen dat men ook in de Oost Europese landen inmiddels echt wel weet wat er in de wereld te koop is.

Ook hier doet Plevier BV al jaren lang zaken met dezelfde klanten. Want truien moeten niet naar Afrika, en nylon blousjes moeten niet naar Roemeni"e. Ja, we weten, het klinkt zo logisch. Maar weet u waarom onze klanten steeds bij ons terugkomen? Omdat we bij Plevier BV het niet alleen weten, maar er ook naar handelen. Iedere dag opnieuw.

Midden Oosten
Er is niet alleen geweld in het Midden Oosten, er wordt ook gewoon gewerkt en handel gedreven en groenten en fruit gekweekt en straten aangelegd en winkels gebouwd en kleding gekocht. Al bijna sinds de oprichting doet Plevier BV zaken met een gewaardeerde klant uit het land van de cypressen. Van deze klant, en van anderen in de regio, hebben we veel geleerd over het belang van tradities en het in ere houden van gebruiken. En zij hebben geleerd dat je met Nederlanders goed zaken kunt doen: we doen wat we beloven en wat we niet kunnen dat beloven we niet.

Andere landen
Buiten de plaatsen die hierboven al werden genoemd, worden onze balen verscheept naar een indrukwekkende reeks landen. Verder weg denken we aan bijvoorbeeld Pakistan. Maar ook dichter bij huis, van kleine markten in Frankrijk en Spanje tot de grote dagmarkt in Rotterdam, heeft men kennis gemaakt met de kwaliteit van Plevier BV.

Bedrijf

Directie
Plevier BV is het familiebedrijf van vader en zoon Den Haan. De directie van de onderneming wordt gevoerd door Ger den Haan, eigenaar / algemeen directeur, en diens zoon Jack den Haan, commercieel directeur. De aandelen van het bedrijf zijn volledig in eigendom van de familie Den Haan.

Ontstaan en Vestiging
Per 1 oktober 1979 is Plevier BV gevestigd in Oud Gastel, in de Gemeente Haldeberge, alwaar sindsdien diverse uitbreidingen werden gerealiseerd. Onlangs, in 2002, werd opnieuw onroerend goed aangekocht, zodat zowel de sorteerloodsen als de opslagruimten en enkele woningen aan het begin van de Middenstraat nu het eigendom van Plevier BV zijn.

 
De centrale hal voor sortering van goederen en persen van balen

Werkwijze
De belangrijkste bedrijfsactiviteit van Plevier BV is het recyclen van tweedehands goederen, met het accent op kleding en schoenen. Daarmee draagt ons bedrijf aantoonbaar bij aan het hergebruik van materialen, hetgeen in deze tijd van schaarser wordende grondstoffen weer uitermate actueel is.

 
De kleding wordt met de hand gesorteerd en gecontroleerd

De kleding wordt in enorme hoeveelheden, we praten over vele duizenden tonnen ofwel een bijna dagelijkse stroom containers, aangekocht van inzamelingsbedrijven als het Leger des Heils, Kici, Humana en andere liefdadigheidsinstellingen. Deze kunnen op hun beurt met de geldelijke opbrengst van de ingezamelde kleding vaak meer projekten steunen (en daardoor meer mensen in arme of getroffen regio's helpen) dan met alleen de kleding zelf.

 
...en in balen verpakt over de wereld verscheept

Werknemers
Bij Plevier BV werken 38 mensen in vaste dienst en daarmee behoort het bedrijf tot de grootste ondernemingen in de gemeentekern Oud Gastel. Zo'n 25 medewerkers werken al sinds de oprichting bij Plevier BV. Er is dus heel weinig verloop in het personeelsbestand en dit betekent enorm veel ervaring in het sorteren: waarborg voor onze uitmuntende kwaliteit.

Meer artikelen...

Ple4 BV | Website beheer | Website Djen Design

Carnaval Bazaar

carnavalbazaar
Ga naar de website van Carnaval Bazaar, onze winkel in thema- en tweedehands kleding.

Contact

Bezoekadres
Middenstraat 4
4751 PW Oud Gastel

Postadres
Postbus 14
4750 AA Oud Gastel

Contact
Telefoon: 0165 513 383
Fax: 0165 513 652
GSM: 06 518 492 40

Ple4 BV is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Free business joomla templates